Traybake met Bimi® broccoli, gehaktballetjes en pompoen
Deze traybake met Bimi® broccoli, gehakt en pompoen is hét perfecte ovengerecht. Enorm lekker om doordeweeks van te smullen, want deze Bimi® broccoli traybake zet je binnen 45 minuutjes op tafel. Maar dit traybake recept is toch uitgebreid en lekker genoeg om ook in het weekend met familie of vrienden van te genieten.
Liever vega? Vervang de gehaktballetjes door een vegetarische variant. Of door meer Bimi® broccoli. Daar krijg je geen genoeg van :-).
Specifications
Voorbereiding
15 minuten
Koken
40 minuten
Serves
4
Methode
-
Verwarm de oven voor op 220°C .
-
Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met het paneermeel, ui, knoflook, citroenschil, kruiden en het ei. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Maak balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze opzij op een groot bord.
-
Snijd de pompoen in stukjes van 3-4 cm, laat de schil zitten, en verdeel ze over een grote braadplaat. Stop de teentjes knoflook erin, besprenkel ze met het grootste deel van de olie en breng op smaak met snufjes peper en zout. Rooster 15 minuten in de hete oven.
-
Haal de pan uit de oven, voeg de tomaten toe en meng ze goed met de pompoen en verdeel er dan de gehaktballetjes over. Zet terug in de oven voor 15 minuten.
-
Blancheer de Bimi® broccoli voor twee minuten. Laat de Bimi® broccoli even uitlekken en verdeel de Bimi® broccoli over de traybake. Roer alles even door en zet de braadslede voor 10 minuten terug in de oven. Zodra klaar, is het lekker om wat citroensap over de traybake ui te knijpen en met wat petersele en parmezaanse kaas te bestrooien. Serveer met een knapperige ciabatta en geniet van deze heerlijke traybake met Bimi® broccoli.
-
Tip! Vervang de oregano en tijm een keer door snufjes gerookte paprika, koriander en kaneel in de gehaktballetjes. Dat geeft de gehaktballetjes net iets meer pit!
Gek op ovenrecepten? Probeer onze oven recepten met Bimi® broccoli. We hebben heerlijke Bimi® oven recepten voor je klaarstaan.