Maak kennis met onze telers

Maak kennis met de mensen die onze Bimi® broccoli met alle zorg omringen, en lees wat volgens hen onze veelzijdige groente zo mega lekker maakt.

Grupo Lucas

Grupo Lucas

Dit is Juan Martinez Tomé, technisch directeur van Grupo Lucas, gepassioneerde boer en docent aan de Technische Landbouwschool van Orihuela in Alicante. Juan Martinez leidt een team van ongeveer 35 mensen die speciaal getraind zijn in het oogsten van Bimi® broccoli op verschillende boerderijen (afhankelijk van het seizoen) die liggen tussen de regio Murcia en Castilië-La Mancha, in het zuiden van Spanje.

Juan Martinez zegt: Bimi® broccoli vraagt om een liefdevolle aanpak tijdens het planten en oogsten, waarbij alles met de hand gebeurt. Om de drie dagen trekken we eropuit om te oogsten en bekijken we alle planten, want één dag te lang wachten kan het verschil betekenen tussen een top of flop oogst."

Vier jaar geleden begon Grupo Lucas met het kweken van Bimi® broccoli, naast een keur aan andere fruit- en groentesoorten zoals spinazie, witlof, snijbiet, boerenkool, en diverse kruiden en slasoorten. En hoe Juan Martinez het liefst zijn Bimi® eet? Rauw, direct na het plukken, wanneer het nog een verfijnde en lichtzoete smaak heeft! Wanneer Juan Bimi® voor zijn familie kookt, grilt hij het lichtjes om de subtiele smaken te behouden.

Delior

Delior

In de zonovergoten Guadalentín Vallei van Spanje, vinden we de teams van Deilor Farms in Totana en Lorca. Van augustus tot oktober zetten maar liefst 50 gepassioneerde medewerkers zich samen met Antonio Gimenez, de algemeen directeur van Deilor, in voor de handmatige oogst van Bimi®. Deze toppers zorgen ervoor dat onze producten hun weg vinden naar winkelschappen in zowel Spanje als de rest van Europa.

Bij Deilor zijn Antonio en zijn team voortdurend op zoek naar de perfecte oogst. Ze telen een heerlijke variëteit aan versproducten, waaronder meloenen, broccoli, sla, bloemkool, druiven en watermeloenen. Maar, de ster van de show? Dat is zonder twijfel Bimi®, Antonio's absolute favoriet! Hij geniet ervan als het net van de grill komt, verrijkt met een beetje olijfolie en een snufje zout — pure eenvoud en puur genot!