Maak kennis met onze telers

Maak kennis met de mensen die onze Bimi® broccoli met alle zorg omringen, en lees wat volgens hen onze veelzijdige groente zo mega lekker maakt.

Sacoje

Sacoje

Eva Lerma geeft leiding aan een team van vijftien mensen bij Sacoje, een landbouwcoöperatie in de Guadalentín-vallei in de Spaanse regio Murcia. Samen met Diego, een van de telers van Bimi® broccoli en boer van de derde generatie, oogsten Eva en haar team zo'n 40 hectare Bimi® broccoli per jaar.

Sacoje teelt Bimi® broccoli al sinds 2016 en heeft de vraag naar onze heerlijke nieuwe groente enorm zien stijgen. Omdat het bedrijf gevestigd is in een regio met een gematigd klimaat kunnen ze het hele jaar door telen en oogsten.

Hand geplukt en direct na de oogst op ijs bewaard wordt Bimi® broccoli in optimale conditie aan de klanten geleverd dankzij de speciale zorg en oog voor detail van het team bij Sacoje. Het bedrijf levert aan winkels door heel Europa. Eva en haar team telen en exporteren behalve Bimi® ook boerenkool, spitskool, babybloemkool en broccoli. Haar favoriete bereiding van Bimi® broccoli is stomen en serveren met ciabatta en gerijpte Spaanse ham.