Gado gado salade met tempeh en Bimi®
Ontdek een heerlijke vegan gado gado recept waarbij een mix van verse gado gado groenten zoals Bimi®, gekookte aardappels, sperziebonen, taugé, witte kool, wortelen, en komkommer wordt gecombineerd. Dit gerecht wordt verrijkt met de eiwitrijke toevoeging van tuinbonentempeh en geserveerd met een zelfgemaakte pindasaus, waardoor het een voedzame en smaakvolle vegan maaltijd vormt.
Specifications
Voorbereiding
10 minuten
Koken
30 minuten
Serves
4
Dieet eisen
- Glutenvrij
- Veganistisch
- Vegetarisch
- Zuivelvrij
Methode
-
Begin met het maken van de pindasaus. Maal de pinda's in een keukenmachine of vijzel tot een fijne pasta. Voeg knoflook, chilipeper, tamarindepasta, sojasaus, palmsuiker, kokosmelk en limoensap toe. Meng goed tot een gladde saus. Breng op smaak met zout. Zet opzij.
-
Blancheer de Bimi®, sperziebonen, wortelen en witte kool afzonderlijk in kokend water tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat ze goed uitlekken.
-
Schik de geblancheerde groenten op een serveerschaal samen met de taugé, aardappelblokjes en komkommerschijfjes.
-
Giet de pindasaus over de salade net voor het serveren. Garneer met gebakken uitjes en optioneel met krokante chips.
-
Klaar om te serveren! Serveer de Bimi® gado gado salade als kleurrijk, voedzaam hoofdgerecht.